יום שני, 28 בנובמבר 2016

מצא את המחבת המושלמת בשבילך



מחבת. כמה פשוט ככה מסובך. אמנם, בכל מטבח, קטן או גדול, ביתי או תעשייתי תמצאו שלל מחבתות אך לכל מחבת צורך אחר. ישנם סוגים רבים של מחבתות וכל סוג מתאים לבישול או לטיגון של משהו אחר. אז בואו נעשה קצת סדר בדברים.
תפקיד המחבת והשימושים השונים
התפקיד העיקרי של המחבת הוא לפזר את השמן ואת החום בצורה אחידה לכל האורך המיטגן בו ובכך להביא לבישול אחיד במהירות.
לכל סוג בישול מתאימה מחבת אחרת- לחביתה או ביצה מקושקשת נעדיף מחבת קטנה וקלה, כך גם לטיגון דברים קלים ופשוטים דוגמת פנקייק.
לעומת זאת, לטיגון והקפצת מאכלים דוגמת מוקפץ סיני תתאים לנו מחבת ווק שהיא מחבת עמוקה כך שניתן להקפיץ בעזרתה מבלי שהאוכל ייפול. כמו כן, לטיגון רגיל של מאכלים כגון שניצלים, בצל, בשר טחון וכדומה, נצטרף מחבת בעלת מעט עומק.


החומרים מהם עשויה המחבת
קיימים ארבעה סוגי מחבתות עיקריים:
1.      מחבתות נירוסטה או אלומיניום- אלו הן מחבתות זולות ופחות איכותיות, הן בעלות תחתית דקה אשר נשרפת קלות ואין ביכולתן לפזר את החום בצורה אחידה.
2.      מחבתות מברזל יצוק- אלו הן כבדות ודורשות תנאי תחזוקה מיוחדים. הן שומרות על חום אחיד וגבוה בעת הטיגון
3.      מחבתות טפלון- מחבתות בעלי ציפוי טפלון אשר שומר על עמדות המחבת וכן הופך אותה לבריאה יותר כי כמעט ולא נצרך בה שמן לטיגון. קיימת טענה כי מחבת הטפלון מפזרת חומרים רעילים הנעוצים בציפוי שלה אך היצרנים כמו גם משרד הבריאות מכחישים קשר כזה וטוענים כי פליטת חומרים אלה מתרחשת רק בעת חימום המחבת לחומם גבוה מאוד (מעל 400 מעלות) שאין מגיעים אליו במטבח הרגיל.
4.      מחבתות בעלות ציפוי קרמי- גם מחבתות אלה נכנסות לקטגוריית המחבתות הבריאות שלא מצריכות שימוש בשמן רב והן עשויות מחומרים טבעיים אשר מומסים והופכים לנוזל ומודבקים יחד. כל עוד המחבת שלמה ואינה סדוקה אין חשש לסכנה ולפליטת החומרים הללו או הדבק למזון שלנו.
לא נותר לנו אלא לומר כי לאחר שתבחנו את צרכי הבישול שלכם, תוכלו לבחור את סוגי המחבתות המתאימות לכם ביותר.


כיריים אינדוקציה  כלי בית  סירים  מחבת מחבתות  כלי מטבח  סכום סירים לאינדוקציה  סיר אידוי  סירים במבצע

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה